Inkontinens og hygiene

Inkontinens og hygiene

Renslighet er viktig når du pleier en som er inkontinent. Det er også der du kan gjøre en stor, positiv forskjell på humør og komfort. 

Hvorfor er hygiene så viktig?

Eldre hud er allerede skjør, og kan gjøre den enda svakere. Dette kan skje hvis fuktigheten fra urin og/eller avføring blir værende på huden til vedkommende. Da kan det skje at huden ikke klarer å forme en beskyttende barriere. Som følge av dette kan huden begynne å brytes ned. Når huden er åpen, kan bakterier komme inn og forårsake et ubehagelig utslett.

Hvorfor ikke bruke tradisjonell såpe?

Du tenker kanskje at vanlig vask vil løse problemet. Men hvis du rengjør huden hyppig med vanlig såpe og vann, kan det gjøre situasjonen verre. Vask med vanlig såpe kan tørke ut huden og svekke den ytterligere. Det kan forårsake utslett, som kombinert med kan redusere hudens evne til å forebygge infeksjon. 
 
Selv om ikke noe av dette høres behagelig ut, er det flere måter du kan bidra til å ta godt vare på huden til din kjære.

Hudpleietips for deg og din kjære

Mange omsorgspersoner har kommet frem til at å bytte ut tradisjonell rengjøring med såpe og vann, med produkter som ikke skal vaskes av, har forenklet rutinene. Disse produktene hjelper også ved å gi eldre hud en pause fra konstant vask med vann, som kan være uttørkende. 
 
Vår TENA vaskekrem er en mild rens som ikke skal vaskes av, som også har fordelen av å gi fuktighet og beskytte eldre hud.
 
Du vil kanskje bli overrasket over at det til og med finnes en sjampo som ikke skal skylles ut. Dette er veldig nyttig for omsorgspersoner som pleier en person som tilbringer mesteparten av tiden i sengen. For å bidra til at håret til din kjære lukter og føles friskt, prøv vår TENA Shampoo Cap.
 
Det er ikke noe nytt at kan forårsake ubehagelig odør, som kan gjøre at din kjære føler seg selvbevisst og ukomfortabel. Det er imidlertid viktig å ikke bruke sterkt parfymerte produkter som bare maskerer lukten. Vår serie med TENA hudpleieprodukter som ikke skal vaskes ut hjelper ikke bare din kjære med å føle seg oppfrisket, men vil også hjelpe med å kontrollere og eliminere odør. 
 
For å forenkle hygienerutinen til din kjære ytterligere, kan du bruke flerbruksprodukter som de du finner blant TENAs sjampo- og dusjprodukter. Dette lar deg bruke kun ett produkt, istedenfor to, så du kan pleie både huden og håret til din kjære i én handling.
 
Når du har flere typer våtservietter til engangsbruk for hånden, kan du forenkle og forbedre hygienerutinen til din kjære. 
 
  • Tørre kluter til engangsbruk bidrar til å minske risikoen for kryssinfeksjoner, som noen ganger kan forekomme av gjenbrukskluter.
  • til engangsbruk er svært praktiske siden de gir en rask og enkel måte å føle seg oppfrisket på uten å dusje. De er også nyttige når du hjelper din kjære med å skifte inkontinensprodukter.
Nedenfor finner du mer informasjon om våre spesielt formulerte TENA servietter. De vil hjelpe til med å gjøre hygienerutinen til din kjære rask og enkel. Med den spesielle teksturen og det myke materialet kan du være trygg på at serviettene bidrar til å rengjøre og berolige den skjøre huden til din kjære. 
 

En nyttig sjekkliste

Det er lurt å alltid være utstyrt og klar til å vaske din kjære når han eller hun trenger din hjelp. Nedenfor finner du en liste over ting som er nødvendige å ha for hånden hjemme og ute på reise. Når du har disse produktene for hånden, kan du hjelpe vedkommende med å føle seg ren og komfortabel døgnet rundt. 
 
  • til engangsbruk (for rask rengjøring) og tørre kluter for vask med vann
  • Hansker til engangsbruk
  • Ekstra , ekstra produkter for inkontinensbeskyttelse (bleier eller undertøy for uhell hjemme eller hjemmefra) 
  • Skånsomme rensekremer eller såper for bruk med vann, eller løsninger som ikke skal vaskes av (spesielt hvis din kjære har hyppige uhell eller du er hjemmefra)
  • Ekstra store glidelåsposer (for skitne klær og/eller brukte produkter for inkontinensbeskyttelse)