De beste pleieløsningene

Utfordringer med urinlekkasje kan få barn til å føle seg flaue og engstelige, så som forelder eller omsorgsperson handler det ikke bare om å finne en løsning for å holde dem tørre, men en løsning som hjelper dem med å føle seg trygge, glade og normale.  Vi har laget denne veiledningen slik at du kan få vite hva som er viktig å tenke på når du kjøper inkontinensprodukter til barnet ditt.

Tørrhet er viktigst

Lekkasjer er ofte en av hovedårsakene til bekymring hos barn, så å velge produkter med effektiv absorbering er essensielt for deres humør og trygghet. Vårt TENA produktutvalg for barn har FeelDry™-teknologi, som raskt trekker urinen vekk fra huden, slik at du kan være sikker på at barnet vil føle seg tørr og komfortabel. 

Finn rett produkt

Det å ha urinlekkasje kan i seg selv få barn til å føle at de skiller seg ut. De ønsker ikke å føle at de har på seg noe som gjør det mer tydelig. Se etter produkter som gir rett tilpasning for barnets behov, basert på barnets: 
 
  • Alder
  • Størrelse – mål rundt magen og beina
  • Nivå av urinlekkasje – hvor stor lekkasje 
  • Aktivitet – et produkt for aktiv bruk på dagtid kontra et produkt for bruk om natten
 
Dette betyr at du ikke nødvendigvis trenger å kjøpe det produktet som har høyest absorberingsevne, og du vil kanskje trenge forskjellige produkter for dag og natt. Når barnet ditt blir eldre, kan han/hun bytte fra Libero-bleier til TENA bleietruser. Dette kan gjøre at barnet ditt føler seg litt større, siden produktet ser ut som og føles mer som undertøy.
 
Luktnøytraliserere er en annen god funksjon som sikrer at barnet ditt føler seg komfortabel og frisk, selv etter et uhell.

Vær snill mot huden

Hudpleie er et annet viktig område å tenke over når det kommer til urinlekkasje. Fra våtservietter som effektivt rengjør og fukter huden, til å erstatte såpe med skånsomme rensemidler – en sunn hudpleierutine kan bidra til at barnets hud ikke utsettes for unødvendig irritasjon.
 
Se TENA hudpleieserie for å finne ut mer om produkter som kan være fordelaktige for barnet ditt.

Ekstra beskyttelse om natten

Å bruke en madrassbeskyttelse, som en TENA-underlag, kan bidra til å redusere stress ved uhell på nattestid for alle og enhver. Når du rer opp barnets seng, legg på et laken, så madrassbeskyttelsen, og deretter enda et laken. Da går det raskt å skifte sengetøyet etter et uhell når du er trøtt, bare ta vekk de to øverste fuktige lagene. Det er også en god idé å ha en ren pyjamas lett tilgjengelig.