Hvordan håndtere lekkasjer i overgangsalderen

Det er mange fordeler med å bli eldre. Livserfaringen du har gir deg ofte trygghet på deg selv og visshet om hva som er viktig i livet. Kanskje har du voksne barn og tid til å gjøre alle de tingene du satte til side i årene med små barn eller i den hektiske begynnelsen av en karriere? Det er endelig tid for å starte den hobbyen eller dra på de turene du har drømt om.  bør ikke hindre deg i det.
 
Mange kvinner opplever urinlekkasje i overgangsalderen. Det er ting som tyder på at hormonendringer – spesielt et redusert nivå av østrogen – påvirker magemusklene og kan gjøre at blæren endrer posisjon, som så kan resultere i urinlekkasje. I tillegg kan vaginalt vev og urinveisvev bli tørrere, tynnere og mindre elastisk med alderen. Som om det ikke var nok med hetetoktene, ikke sant? 
 
Heldigvis trenger ikke lekkasjer i overgangsalderen å hindre deg i å gjøre noe som helst når du har rett informasjon og beskyttelse. Her er noen tips om hvordan du kan håndtere urinlekkasje under overgangen: 
 
  • Østrogenbehandling i form av kremer og vaginale stikkpiller kan hjelpe deg med å håndtere symptomene under overgangsalderen. Spør legen om hvilken behandling som er best for deg.  
  • Legg noen knipeøvelser til din daglige rutine. Ett par minutter med bekkenbunnstrening om dagen kan forebygge lekkasjer og til og med få slutt på det.

Relaterte artikler