Vanlige spørsmål

Har du et generelt spørsmål om urinlekkasje og hos menn? Under finner du noen av de vanligste spørsmålene vi får fra andre menn.

Er tilstanden min permanent?
Ikke nødvendigvis. Det kommer an på hva slags type urinlekkasje du har, men i noen tilfeller kan symptomene reduseres og du kan gå tilbake til å leve et liv uten bekymringer for urinlekkasje. Kontakt legen din for å finne ut hvilken behandling som kan fungere for deg.
Må jeg slutte helt med å drikke kaffe?
Nei, men det er en god ide å redusere mengden kaffe du drikker. Koffein og alkohol er to av de vanligste synderne når det kommer til å øke mengden urin som kroppen produserer.
Når vil jeg se resultater av bekkenbunnøvelsene?
Det kommer an på din nåværende situasjon, men det er viktig å huske at det tar tid før du vil se resultatene fra bekkenbunnøvelsene. Husk at øvelsene gjøres for langsiktig forbedring og ikke er en over-natten-løsning, så gi det tid og husk at det kanskje bare tar noen uker før du merker bedring. Det finnes fysioterapeuter som fokuserer på bekkenbunnøvelser, så ikke nøl med å ta kontakt med en slik fysioterapeut for å lære mer.
Hvordan kan jeg vite hvilket TENA-produkt jeg skal bruke?
Hvis du er usikker på hvilket produkt du skal prøve først, anbefaler jeg Keep Control-prøvepakken fra TENA.  Det er en pakke med gratis prøver fra TENA, slik at du har muligheten til å prøve et utvalg av produkter hjemme før du foretar et kjøp. Det er også lurt å spørre legen din om råd siden han eller hun kan ha forslag om hvilket produkt som vil passe best for deg.
Hvorfor får noen menn urinlekkasje?
Urinlekkasje kan skje av mange forskjellige årsaker, og det er viktig å huske at det er svært vanlig blant menn. Faktisk opplever rundt 1 av 4 menn over 40* en eller annen form for urinlekkasje. Årsaken varierer fra mann til mann, men vanlige årsaker for urinlekkasje er, for å nevne noen, svakere , alder, fedme eller forstørret . I noen tilfeller kan det være arvelig. For å forstå hva årsaken til din urinlekkasje er, er det viktig at du tar kontakt med legen din.
*Basert på en undersøkelse utført av SCA i 2012, med menn over 40 år i USA, Storbritannia, Tyskland, Italia, Russland og Mexico. Arkiverte data, ikke publisert.
Er inkontinens et tegn på prostatakreft?
Det er en vanlig misforståelse å tro at drypp og dråper kan være et tegn på prostatakreft. Det er ikke så mange tidlige faresignaler, men familiehistorie og diett kan begge være risikofaktorer. Hvis du er bekymret for din risiko eller symptomer du opplever, ta en prat med legen din.
Jeg har en forstørret prostata, burde jeg være bekymret?
Prostatavekst er normalt, og for noen menn vokser den litt, mens for andre mye. I noen tilfeller kan en forstørret eller godartet prostatahyperplasi (BPH) forårsake smerte og symptomer som urinretensjon, svak urinstrøm eller problemer med å urinere. Dette er fordi den forstørrede prostataen legger press på blæren. Det finnes gode behandlingsmetoder tilgjengelig, så hvis du er bekymret kan du ta en prat med legen din.