Richards historie

Les om Richards vei til å forbedre sitt problem med urinlekkasje.

JEG HAR BLITT MIN EGEN PERSONLIGE TRENER

Richard , 66

OK, vi vet alle at vi ikke kommer til å leve for alltid. Allikevel kom diagnosen på prostatakreft som et stort sjokk. Jeg hadde prostatakirurgi i april 2011 og alt gikk bra. Den første tiden etter operasjonen måtte jeg bruke kateter. Det var litt trøblete, så da det ble tatt ut hadde jeg time hos en urolog for å snakke om hvordan jeg kunne komme meg tilbake til mitt normale liv så raskt som mulig.

Prostataoperasjonen svekket bekkenbunnsmuskulaturen min. Dette gjorde at jeg ikke klarte å stoppe urinstrømmen den første tiden etter operasjonen. Jeg ble anbefalt øvelser og å bruke beskyttelse utformet spesielt for menn. Det kjentes litt rart i begynnelsen, men de var veldig diskré. Selv om man ikke så beskyttelsen, valgte jeg å være åpen rundt det.

Livet har lært meg at folk tar et hint fra deg. Hvis du virker avslappet og åpen rundt ting, svarer folk på en liknende måte. Når det er sagt, så annonserer jeg ikke direkte tilstanden min, men når det kommer frem i lyset prøver jeg å ikke være brydd. Jeg lar det være en del av livet som jeg må leve med.

Jeg har sørget for å gjøre øvelsene mine og jeg har blitt min egen personlige trener. Og den harde treningen har gitt resultater. Jeg ville ikke si at det har vært en rask bedring, men siden jeg hele tiden merker fremgang, fortsetter jeg. Målet mitt er å klare 3–4 timer uten å gå på toalettet, og å klare meg uten beskyttelse. Det er fortsatt en vei å gå, men alt i alt føles det bra å ha fått tilbake såpass mange deler av livet.