Bekkenbunnstrening for menn

Illustrert ikon av blæren

Finn din bekkenbunnsmuskulatur

Bekkenbunnsøvelser forbedrer styrken i bekkenbunnsmuskulaturen og hjelper deg med å holde kontrollen over svak blære og urinstrøm. Før du gjør øvelser må du lære hvor bekkenbunnsmuskulaturen er. For å finne den, kan du prøve å stoppe eller bremse urinstrømmen mens du later vann. Muskulaturen du bruker til dette er bekkenbunnsmuskulaturen.

Å stoppe eller bremse urinstrømmen er ikke en bekkenbunnsøvelse og bør ikke brukes som en øvelse, da det kan forstyrre den normale tømmerefleksen. Det er simpelthen en måte å finne de rette musklene på.

Hvis du har problemer med å finne de rette musklene, kan du be en fysioterapeut som spesialiserer seg på om hjelp.

Råd for nybegynnere

Hvis øvelsene er nye for deg kan du gjøre dem liggende. I begynnelsen er ikke musklene dine sterke nok, så det er ikke nødvendig å jobbe mot tyngdekraften. Når du ligger er det også lettere å føle at du jobber med de rette musklene, og at de er maksimalt strammet. Prøv å finne stillingen som er mest komfortabel for deg. Du kan ligge med knærne bøyd og føttene på gulvet, eller med benene hvilende på en pute eller et stolsete.

Når du er klar for mer

Vi har satt sammen noen øvelser for deg her på TENA Men. Du finner øvelsene her

Relaterte artikler

Inkontinens – en introduksjon

Én av fire menn over 40* lever med urinlekkasje, også kjent som inkontinens. Den beste måten for å finne en løsning er å lære mer om hvordan inkontinens fungerer.

Gå ut med urinlekkasje

Mange menn som opplever urinlekkasje bekymrer seg for å være med på sosiale aktiviteter. Frykten for urinlekkasje kan være et hinder, men med riktig slagplan kan du holde deg beskyttet mot lekkasje og være trygg.