Gå ut med urinlekkasje

Mange menn som opplever urinlekkasje bekymrer seg for å være med på sosiale aktiviteter. Frykten for urinlekkasje kan være et hinder, men med riktig slagplan kan du holde deg beskyttet mot lekkasje og være trygg.

Gå ut med urinlekkasje

Her får du noen praktiske råd om hvordan du kan komme deg ut i verden og leve det livet du ønsker, fremfor å la bekymringer og blæreproblemer holde deg tilbake.

På farten-sett

Tenk over hva som kunne hjelpe deg med å føle deg beskyttet og trygg i løpet av dagen, og lag deretter ditt eget lille sett med disse tingene. Settet kan inneholde absorberende beskyttelse eller beskyttende undertøy, våtservietter eller kanskje ekstra undertøy avhengig av planene du har for dagen. Det å vite at du har et sett med ting som kan hjelpe deg i det daglige, kan lette stress og hjelpe deg med å føle deg trygg.

Inkontinensprodukter for menn

Å vite hvilke produkter som passer best for deg er viktig for at du skal føle deg beskyttet og trygg. Hvis du for eksempel har små lekkasjer med bare noen få dråper, er beskyttende innlegg nyttige i det daglige, fremfor absorberende beskyttelse. Likeså, hvis du lekker mer enn noen få dråper kan det hende du bør investere i mer absorberende beskyttelse. TENA Men tilbyr en rekke produkter for beskyttelse mot urinlekkasje, så ta en titt på produktsidene våre og finn det som passer deg best.

Hygiene

Urinlekkasje kan forårsake hudirritasjon og problemer med lukt. Derfor er det viktig å holde utsatte områder rene med vann eller en våtserviett. Luktproblemer kan reduseres ved hjelp av inkontinensprodukter for menn og ved å drikke mer vann. Å drikke mer vann gjør urinen svakere og det er mindre sannsynlig at lukt produseres.

Planlegg i forveien

Hvis du er nervøs for urinlekkasje når du er hjemmefra, ta med deg absorberende beskyttelse. De er små og ofte individuelt pakket, og passer diskré i lommen. Hvis du skal til et nytt sted, merk deg tidlig hvor nærmeste toalett er, slik at du ikke trenger å bekymre deg når du må på toalettet.

Relaterte artikler

Inkontinens – en introduksjon

Én av fire menn over 40* lever med urinlekkasje, også kjent som inkontinens. Den beste måten for å finne en løsning er å lære mer om hvordan inkontinens fungerer.