Ingredienser TENA

I mange år har millioner mennesker verden over brukt våre trygge TENA-produkter hver dag. Vi forstår at det er viktig for deg å føle deg komfortabel og trygg med produktene du bruker. Alle TENA-produktene er laget av godkjente materialer. Vi har omfattende prosedyrer og høye sikkerhetsstandarder på plass. Dette for å sikre at kun trygge materialer og ingredienser brukes, og at alle produkter er i samsvar med relevant lovgivning.
 
Materialene vi bruker i alle våre hygieneprodukter har blitt testet grundig av både interne og eksterne eksperter, som for eksempel sertifiserte testinstitusjoner. Dette for å sikre at de trygt kan brukes til sitt formål og oppfyller alle rettslige og reguleringsmessige krav. 
 
For å hjelpe deg har vi laget denne oversikten over de forskjellige materialene og deres bestanddeler. Lenger ned på siden finner du også en ordliste.
 

Er TENA-produktene trygge å bruke?

Alle Essity sine hygieneprodukter er trygge å bruke for sine tilsiktede formål. De inneholder vanlige materialer som har vært brukt trygt i et vidt spekter av absorberende hygieneprodukter over mange år av millioner av mennesker over hele verden. Råmaterialene velges vanligvis på bakgrunn av evnen til å absorbere og holde igjen væsker, for å unngå lekkasje og gi komfort.
 
I tillegg samarbeider vi med EDANA, den internasjonale bransjeforeningen for Arilaid og relaterte bransjer, for å sikre at vi opptrer i samsvar med de høyeste miljøkravene og produktsikkerhetskravene. EDANAs medlemmer har frivillig forpliktet seg til høye nivåer av kvalitet og sikkerhet for absorberende hygieneprodukter.
 

Er alle materialene som brukes deklarert på pakken?

Dette er i dag ikke lovpålagt. For å hjelpe forbrukerne merker vi det på pakken hvis parfyme har blitt brukt, slik at personer som er sensitive mot dette er advart.
 
Tabellen nedenfor viser de viktigste råmaterialene i produktene. De er valgt på grunn av deres enestående evne til å absorbere og holde på væske.
 

Hva er i et TENA-produkt?

 
Del av produktMaterialeFunksjon
Overflatemateriale Fibermateriale laget av polypropen/polyetylenpolyester/viskose. Produktet holder deg tørr og komfortabel ved å absorbere væsken. 
Innsamlingslag Porøst materiale bestående av trefiber eller polyesterfiberTransporterer væske vekk fra overflaten til midten av produktet, der væsken låses inn.
Absorberende kjernePapirmasse, en kombinasjon av papirmasse og superabsorbenter for bind og truseinnlegg. Et porøst, papirbasert materiale brukes i enkelte produkter.Absorberer og holder på væskene.
LimstripeLimstripen består av flere polymerer og syntetiske harpikser.

Limstripen har to funksjoner:

  1. Å binde sammen de forskjellige lagene i produktet.
  2. Å feste produktet til undertøyet.
Materiale på baksidenPolyetylenfilm. Et fibermateriale brukes i noen truseinnlegg.Forhindrer lekkasje.
FestematerialePolymermaterialerHolder produktet på plass. 
Elastisk materialePolymermaterialerGir produktet en god tilpasning.
Duft (kun enkelte produkter)Parfyme Gir produktet en frisk duft.
PrintBlekkLegger vekt på produktets form og funksjon. 
Release-papirSilikonbelagt papir.Et papir som beskytter limstripen på baksiden av produktet.
Enkeltpakke (gjelder enkelte produkter) Polyetylenfilm som er silikonbelagt på enkelte produkter.Beskytter produktet slik at du kan bære med deg ett enkelt produkt uten at det blir skittent
Ekstern produktemballasjePolyetylenposer eller -eske.

Beskytter produktet. Dette er emballasjen du ser på hyllene i butikkene.


Ordliste 

Fornybar papirmasse: Papirmasse laget av trefiber fra ansvarlig forvaltet skog. Papirmassen brukes i våre bind og truseinnlegg. 

Fibermateriale (ikke-vevd): Et tynt, tekstillignende materiale. Begrepet brukes i tekstilindustrien om materialer som hverken er vevet eller strikket, som filt.

Polymerer Store kjedemolekyler som enten kan være naturlige eller syntetiske. For eksempel består plast og også ditt DNA av polymerer. 

Polypropen/polyetylen/polyester: Noen av verdens mest vanlige plasttyper. Brukes i en rekke hverdagsprodukter, fra undertøy til pledd.

Superabsorberende polymerer (SAP): Brukes for sine fuktighetsholdende egenskaper. Brukes vanligvis i bind, bleier og kompress.

Syntetisk harpiks: Viskøse væsker som stivner raskt, noe som gjør dem ideelle for å binde materialer sammen. 

Kontakt oss for mer informasjon.