Tren på kontrollen

Mange menn opplever at de med de riktige øvelsene kan redusere urinlekkasje. Disse øvelsene retter seg mot musklene i bekkenbunnen og blæren. Sammen styrker de blærekontrollen og hjelper deg med å takle urinlekkasje.

Ikon øvelse

Øvelser

Før du begynner må du finne de riktige musklene som skal aktiveres. Den letteste måten å gjøre dette på er å stramme de samme musklene du bruker når du prøver å ikke slippe ut tarmgass. Når du strammer disse musklene, trener du opp bekkenbunnsmuskulaturen. Ved å gjøre følgende øvelser kan du forbedre både styrke og utholdenhet i musklene dine, som igjen hjelper deg med å forhindre urinlekkasje.
Ikon-styrke

Styrke

Knip og hold bekkenbunnsmuskulaturen i et sekund eller to. Slapp av i 10 sekunder og repeter øvelsen 10 ganger. Prøv å ikke stramme setemusklene, lår eller mage samtidig som du gjør denne øvelsen.
Ikon utholdenhet

Utholdenhet

Bruk de samme teknikkene som for styrkeøvelsen, men istedenfor å repetere korte knipeøvelser, knip i 10 sekunder med 10 repetisjoner. Slapp av i 20 sekunder mellom hver repetisjon.
Ikon motstand

Motstand

Øk innsatsen ved å tilføye motstand på magen når du gjør styrke- og utholdenhetsøvelser.
Ikon harde sammentrekninger

Profftips: Harde sammentrekninger

Føler du at du mestrer øvelsene ovenfor? Prøv å gjøre raske, harde sammentrekninger for å presse bekkenbunnsmuskulaturen så hardt du kan og deretter slippe dem med en gang. Repeter opptil 10 ganger.

Husk at gode resultater tar tid og det vil ta flere uker før du merker forbedring. Frem til da, sørg for å gjøre disse øvelsene daglig.

Ikon blærekontroll

Blærekontroll

Få tilbake kontrollen over blæren ved å føre en plan over toalettbesøk og hvor mye væske du drikker. Hvis du for eksempel drikker 1,5 liter vann om dagen, er det normalt å gå på toalettet opptil 8 ganger om dagen. Hvis du trenger å gå på toalettet oftere, bruk bekkenbunnsøvelsene ovenfor for å ta tilbake kontrollen.