Bruk av informasjonskapsler

Denne siden bruker informasjonskapsler, så her finner du informasjon om hvordan informasjonskapsler brukes og hvordan du kan beholde eller slette disse informasjonskapslene.

Hva er en informasjonskapsel?

Biter av informasjon som overføres til datamaskinens harddisk fra et nettsted, er kjent som «informasjonskapsler».

De er ikke dataprogrammer, bare små informasjonsfiler som lar nettsteder lagre og få tilgang til informasjon om brukerens nettlesermønstre.

De fleste nettsteder bruker informasjonskapsler, fordi de er en del av verktøykassen som gir en god brukeropplevelse på Internett. Informasjonskapsler lar nettsteder levere personlige tjenester (for eksempel å huske en innlogging, holde produkter i handlekurven eller vise relevant innhold).

Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler: midlertidige informasjonskapsler (eller økt-informasjonskapsler) som slettes når nettleseren lukkes; varige informasjonskapsler som ikke slettes men beholdes til de aktivt slettes eller utløper (noe som avhenger av hvor lenge nettstedet har programmert at informasjonskapslene skal vare). 

Hvordan slette en informasjonskapsel?

De fleste nettlesere er automatisk innstilt til å akseptere informasjonskapsler.

Du kan deaktivere bruk av informasjonskapsler i nettleseren din, men husk at hvis du gjør det, så vil du miste mange funksjoner som er nødvendige for at nettstedet skal fungere ordentlig.
Hvis du ønsker mer detaljert informasjon om informasjonskapsler, gå til www.aboutcookies.org. Her finner du omfattende og uavhengig informasjon om hvordan du kan deaktivere informasjonskapsler via nettleserinnstillinger og hvordan du kan slette informasjonskapsler som allerede er på datamaskinen din.

For å slette informasjonskapsler fra mobiltelefonen din må du se i brukerhåndboken for mobilen.
 
Liste over TENA-informasjonskapsler

For at vi skal kunne gi deg en god, personlig opplevelse bruker dette nettstedet informasjonskapsler. Hver gang du besøker nettstedet, blir informasjonskapsler overført og/eller gitt tilgang. Informasjonskapslene er listet opp nedenfor.

Navn på informasjonskapselFormålType1/2/3-parts informasjonskapselLevetid
Informasjonslinje for informasjonskapslerAkseptering av informasjonskapslerFunksjonelle1.1 uke
_gaWebanalyseYtelse1.24 måneder
gtm_eng_findoutWebanalyseYtelse1.30 minutter
gtm_eng_askTheDoctorWebanalyseYtelse1.30 minutter
gtm_eng_faqOpenWebanalyseYtelse1.30 minutter
gtm_eng_videoPlayWebanalyseYtelse1.30 minutter
gtm_eng_articleReadWebanalyseYtelse1.30 minutter
__atuvsAddThis-delefunksjonFunksjonelle1.24 måneder
__atuvcAddThis-delefunksjonFunksjonelle1.1 time

AddThis – våre sider bruker AddThis (et verktøy for å integrere flere sosiale medier som Facebook, Twitter, LinkedIn etc.), som kan etterlate informasjonskapsler på datamaskinen din. For mer informasjon om hvilke informasjonskapsler AddThis bruker, se personvernerklæringen til AddThis (lenke til  http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy).
 
Nødvendige informasjonskapsler – Disse informasjonskapslene er essensielle for å la deg bevege deg rundt på nettstedet og bruke de forskjellige funksjonene, som å få tilgang til sikrede områder på nettstedet. Uten disse informasjonskapslene kan tjenester som du forespør, som for eksempel å foreta et kjøp, ikke utføres.
 
Ytelsesinformasjonskapsler – Disse informasjonskapslene samler informasjon om hvordan besøkende bruker et nettsted, for eksempel hvilke sider de bruker mest, og om de får feilmeldinger fra disse sidene. Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon som identifiserer de besøkende. All informasjon som disse informasjonskapslene samler er derfor anonym. De brukes bare for å forbedre hvordan et nettsted fungerer.
 
Funksjonalitetsinformasjonskapsler – Disse informasjonskapslene lar et nettsted huske valg du har tatt (som navn, språk eller region) og gir forbedrede, personlige funksjoner. Informasjonen som disse informasjonskapslene samler kan være anonyme, og de kan ikke spore din nettleseraktivitet på andre nettsteder.
 
Informasjonskapsler for målretting eller annonsering – Disse informasjonskapslene brukes for å levere annonser som er mer relevante for deg og dine interesser. De brukes også for å begrense antall ganger du ser en annonse, i tillegg til å måle effektiviteten av en markedsføringskampanje. Informasjonskapslene plasseres av våre annonsenettverk med TENAs tillatelse. De husker at du har besøkt et nettsted og denne informasjonen deles med andre organisasjoner, som markedsførerne. Ofte er informasjonskapsler for målretting eller annonsering knyttet til funksjonalitet av nettstedet gitt av den andre organisasjonen.
 
Aksept av bruksvilkår

Ved å akseptere bruksvilkår, og ved å besøke nettstedet vårt, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Du kan også gi samtykke til vår bruk av informasjonskapsler i innstillingene i nettleseren din.