Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Her finner du informasjon om hvordan informasjonskapsler brukes og hvordan du kan beholde eller slette disse informasjonskapslene.

Hva er en informasjonskapsel? 
Informasjonbiter som overføres til datamaskinens harddisk fra et nettsted, er kjent som «informasjonskapsler». 
 
De er ikke dataprogrammer, bare små informasjonsfiler som lar nettsteder lagre og få tilgang til informasjon om brukerens nettlesermønstre. 
 
De fleste nettsteder bruker informasjonskapsler, fordi de er en del av verktøykassen som gir en god brukeropplevelse på Internett. Informasjonskapsler lar nettsteder levere personlige tjenester (for eksempel å huske en innlogging, holde produkter i handlekurven eller vise relevant innhold). 
 
Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler: midlertidige informasjonskapsler (eller økt-informasjonskapsler) som slettes når nettleseren lukkes; varige informasjonskapsler som ikke slettes men beholdes til de aktivt slettes eller utløper (noe som avhenger av hvor lenge nettstedet har programmert at informasjonskapslene skal vare).  

Hvordan slette en informasjonskapsel? 
De fleste nettlesere er automatisk innstilt til å akseptere informasjonskapsler. 
 
Du kan deaktivere bruk av informasjonskapsler i nettleseren din, men husk at hvis du gjør det, så vil du miste mange funksjoner som er nødvendige for at nettstedet skal fungere ordentlig. 
 
Hvis du ønsker mer detaljert informasjon om informasjonskapsler, gå til www.aboutcookies.org. Her finner du omfattende og uavhengig informasjon om hvordan du kan deaktivere informasjonskapsler via nettleserinnstillinger, og hvordan du kan slette informasjonskapsler som allerede er på datamaskinen din. 
 
For å slette informasjonskapsler fra mobiltelefonen din må du se i brukerhåndboken for mobilen.   

Liste over TENA-informasjonskapsler 
For at vi skal kunne gi deg en god, personlig opplevelse bruker dette nettstedet informasjonskapsler. Hver gang du besøker nettstedet, blir informasjonskapsler overført og/eller gitt tilgang. Informasjonskapslene er listet opp nedenfor.
 
Navn på informasjonskapselFormålType1/2/3-parters informasjonskapselLevetid
Melding om informasjonskapsler har blitt vistAksepterer informasjonskapslerFunksjonelle1.1 uke
_gaWebanalyseYtelse1.24 måneder
_dc_gtm_UA-58470593-11WebanalyseYtelse1.30 minutter
_dc_gtm_UA-58470593-7WebanalyseYtelse1.30 minutter
_dc_gtm_UA-84029425-1WebanalyseYtelse1.30 minutter
_dc_gtm_UA-84029425-27WebanalyseYtelse1.30 minutter
_gat_UA-85913631-2WebanalyseYtelse1.30 minutter
__atuvsLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.24 måneder
__atuvcLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.1 time
informasjonslinje for informasjonskapslerAkseptering av informasjonskapslerFunksjonelle1.1 uke
di2Legg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
locLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
musLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
s_fidAdobe site catalystYtelse1.4 år
s_nrAdobe site catalystYtelse1.149 dager
s_viAdobe site catalystYtelse1.økt
uidLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.økt
UmLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
UvcLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
vcLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
SscLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
SshLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
SshsLegg til denne delefunksjonenFunksjonelle1.2 år
_gaHojtarYtelse1.15 måneder
Intercom-idHojtarYtelse1.9,5 år

 
  • AddThis – våre sider bruker AddThis (et verktøy for å integrere flere sosiale medier som Facebook, Twitter, LinkedIn osv.), som kan etterlate informasjonskapsler på datamaskinen din. For mer informasjon om hvilke informasjonskapsler AddThis bruker, henvises du til AddThis personvernerklæring.
  • Nødvendige informasjonskapsler – Disse informasjonskapslene er nødvendige for at du skal kunne bevege deg rundt på nettstedet og bruke de forskjellige funksjonene, som for eksempel å få tilgang til sikre områder på nettstedet.  Uten disse informasjonskapslene kan tjenester som du forespør, som for eksempel å foreta et kjøp, ikke utføres.
  • Ytelsesinformasjonskapsler – Disse informasjonskapslene samler informasjon om hvordan besøkende bruker et nettsted, for eksempel hvilke sider de bruker mest, og om de fikk feilmeldinger fra disse sidene.  Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon som identifiserer den besøkende.  Informasjonen som disse informasjonskapslene samler er derfor anonym.  De brukes bare til å forbedre hvordan et nettsted fungerer.
  • Funksjonalitetsinformasjonskapsler – Disse informasjonskapslene lar et nettsted huske valg du har gjort (som navn, språk eller region) og gir forbedrede personlige funksjoner.  Informasjonen som disse informasjonskapslene samler inn kan være anonymisert, og informasjonskapslene kan ikke spore nettleseraktiviteten på andre nettsteder.
  • Informasjonskapsler for målretting eller annonsering – Disse informasjonskapslene brukes til å levere annonser som er mer relevante for deg og dine interesser.  De brukes også til å begrense antall ganger du ser en annonse, i tillegg til å måle effektiviteten av en markedsføringskampanje. Informasjonskapslene plasseres av våre annonsenettverk med TENAs tillatelse. De husker at du har besøkt et nettsted, og denne informasjonen deles med andre organisasjoner, som markedsførerne.  Ofte er informasjonskapsler for målretting eller annonsering knyttet til funksjonaliteten av nettstedet gitt av den andre organisasjonen.

Aksept av bruksvilkår
Ved å akseptere bruksvilkårene, og ved å besøke nettstedet, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.  Du kan også gi samtykke til vår bruk av informasjonskapsler i innstillingene i nettleseren.