Det ser ut til at du befinner deg i <country>

Gå til siden for ditt TENA-marked for lokal informasjon.

Hvordan håndtere lekkasjer i overgangsalderen

En kvinne skriver ved et skrivebord
Det er mange fordeler med å bli eldre. Livserfaringen du har gir deg ofte trygghet på deg selv og visshet om hva som er viktig i livet. Kanskje har du voksne barn og tid til å gjøre alle de tingene du satte til side i årene med små barn eller i den hektiske begynnelsen av en karriere? Det er endelig tid for å starte den hobbyen eller dra på de turene du har drømt om. Urinlekkasje bør ikke hindre deg i det.
 
Mange kvinner opplever urinlekkasje i overgangsalderen. Det er ting som tyder på at hormonendringer – spesielt et redusert nivå av østrogen – påvirker magemusklene og kan gjøre at blæren endrer posisjon, som så kan resultere i urinlekkasje. I tillegg kan vaginalt vev og urinveisvev bli tørrere, tynnere og mindre elastisk med alderen. Som om det ikke var nok med hetetoktene, ikke sant? 
 
Heldigvis trenger ikke lekkasjer i overgangsalderen å hindre deg i å gjøre noe som helst når du har rett informasjon og beskyttelse. Her er noen tips om hvordan du kan håndtere urinlekkasje under overgangen: 
 
  • Østrogenbehandling i form av kremer og vaginale stikkpiller kan hjelpe deg med å håndtere symptomene under overgangsalderen. Spør legen om hvilken behandling som er best for deg.  
  • Legg noen knipeøvelser til din daglige rutine. Et par minutter med bekkenbunnstrening om dagen kan redusere risikoen for lekkasjer og til og med få slutt på det.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.