Det ser ut til at du befinner deg i <country>

Gå til siden for ditt TENA-marked for lokal informasjon.

Hvordan håndtere urinlekkasje og intimitet

Par spaserer på strand

Ja – du kan fortsatt ha sex

Å lekke urin under sex er vanligere enn du kanskje tror, og det kan skje kvinner i enhver alder. Størrelsen og hyppigheten av lekkasjene kan variere avhengig av typen urinlekkasje du opplever, og det er noen ting du kan gjøre for å redusere eller til og med unngå dem helt og holdent. Kanskje det viktigste rådet er å snakke med partneren din. Med tillit og forståelse er det enklere å opprettholde intimitet i et forhold.
 
Hvordan unngå urinlekkasjer under sex:

  • Tøm blæren. Ved å tømme blæren før sex kan du redusere risikoen og størrelsen på lekkasjene betydelig. Det hjelper også ofte å unngå drikke som te, kaffe og alkohol.
  • Tren bekkenbunnen. Studier viser at kvinner som gjøre bekkenbunnsøvelser jevnlig vil ha mindre lekkasjer under sex. Å trene bekkenbunnsmuskulaturen kan i tillegg gi deg mer intense orgasmer. 
  • Prøv å endre stilling. Noen seksuelle stillinger legger mindre press på blæren og uretra.
  • Snakk med legen. Det kan virke opplagt, men ikke vær redd for å snakke med legen om urinlekkasje i forbindelse med sex. Urinlekkasje kan behandles og legen kan gi deg praktiske råd eller henvise deg til en spesialist.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.