Hvordan stoppe inkontinens når du fniser?

Fnise-inkontinens er ufrivillig tømming av blæren i respons på fnising eller latter

Denne tilstanden inntreffer vanligvis hos unge mennesker, spesielt jenter, og på dette tidspunktet er årsakene til fnise-inkontinens fortsatt ikke bestemt og det er ingen nåværende behandlinger tilgjengelige.
 
Det er imidlertid noen steg du kan ta for å bidra til å få bedre blærekontroll:
 
  • Lag en rutine for å tømme blæren med noen timers mellomrom
  • «Lytt» til blæren og gå på do når nødvendig
  • Sikre at du tømmer blæren fullstendig når du går på do
  • Unngå drikker som kan irritere blæren: sitrusjuice, koffeinholdige drikker og kullsyreholdige drikker
  • Forsøk å sikre regelmessige tarmbevegelser for å forebygge
  • Planlegg fremover og tøm blæren før en aktivitet der fnising sannsynligvis vil skje, så som å være sammen med venner
 
En teknikk som kan hjelpe med fnise-inkontinens involverer å styrke bekkenbunnmusklene for å raskt kunne ta kontroll og stoppe en blære fra å tømmes.
 
Hvordan fungerer denne teknikken? Bekkenbunnmusklene våre knipes aktivt når vi ler, hoster, løfter eller nyser for å bidra til å forhindre lekkasje. Å trene bekkenbunnmusklene kan styrke dem slik at de gir den riktige støtten.
 
Dette vil forbedre blærekontrollen din og forbedre eller stoppe . Som alle andre muskler i kroppen, jo mer du bruker og trener dem, jo sterkere vil bekkenbunnmusklene bli

Fnise-inkontinens i små barn

Denne typen dukker vanligvis opp i 5- til 7-års alderen og, i de fleste tilfeller vil symptomer svekkes og løse seg av seg selv med alderen.

Er det vanlig å tisse på seg når man ler?

Fnise-inkontinens er nesten alltid sett hos kvinner, i hovedsak unge jenter, men kan også være et problem for gutter, men dette er mindre vanlig. Generelt, da fnise-inkontinens blir utløst av latter, tenderer barn til å ha en ellers vanlig blærefunksjon.

Hva er de beste bindene for fnise-inkontinens?

Alvorlighetsgraden av fnise-inkontinens vil variere fra person til person. Blæren kan tømme seg fullstendig eller bare delvis – dette betyr at typen av inkontinensbind nødvendigvis vil avhenge av personens behov.
 
For små lekkasjer er vår TENA Lights-serie like små som et truseinnlegg, men bringer deg et nytt nivå av sikkerhet og er spesielt designet for å absorbere små lekkasjer raskere enn vanlige truseinnlegg, noe som etterlater deg frisk og tørr.