Råmaterialene vi bruker

  Hva finnes i våre produkter?

  Råmaterialene vi bruker

  Hva finnes i våre produkter?

  Generelt består alle TENAs produkter av følgende materialer: en absorberende kjerne, som er en blanding av luftig papirmasse og superabsorberende polymer eller SAP, et gjennomtrengelig lager og en polyethylene-film eller et pustende barrierelager.

  Disse lagene limes sammen og tilsettes ulike anti-lekkasjeegenskaper, lange elastiske tråder samt elastikk i midjen. Det finnes også ulike måter å feste produktene, enten med teip, belte, kroker eller løkker.

  En rask forklaring av materialene 

  Fluff pulp
  Luftig papirmasse er laget av tre og består av cellulosefiber. Det er en fornybar og biologisk nedbrytbar naturressurs, som vanligvis står for over halvparten av produktets vekt. All papirmasse blekes for å oppnå maksimal absorpsjon, og blekeprosessen er fri for bruk av kloringass (Elementary Chlorine Free = ECF).

  Superabsorberende polymer (SAP)

  Superabsorberende polymer er hvite, små partikler som kan absorbere og holde på store mengder væske. Polymer er i kjemien krysslinket polyacrylat, og produseres fra olje.

  Uvevet lag (non-woven)

  Et uvevet lager er et tynt, tekstilaktig materiale som kan ha fine, stive og syntetiske eller naturlige fibre. Det kan produseres på flere måter og i ulike overflate-vekt områder. TENA produserer hovedsaklig to typer av uvevet lag, enten spunbond eller thermobond.

  Polyethylen-film

  Polyethylen-filmen fungerer som en fuktbarriere i våre hygieneprodukter. I noen av TENAs produkter er polyethylen-filmen laminert med et uvevet lag, for sammen å danne et bakstykke av tekstil.

  Hotmelt eller lim

  Klebestoffene som brukes til å lime sammen komponentene heter ”hotmelt”, og er blandinger av ulike polymer og harpiks. Harpiksene vi bruker er helt syntetiske.

  Elastiske tråder

  De elastiske trådene som brukes i TENAs produkter er enten laget av polyisopren eller av polyurethan. Begge materialene fremstilles av olje og gass. Naturlige gummitråder brukes aldri i TENAs produkter.