Helsepersonell

Kundeerfaringer

Her hos oss bruker vi verdifull erfaring fra kundene for å designe produkter og tjenester som innfrir reelle behov. Vi samarbeider med enkeltpersoner, omsorgspersoner og helsepersonale for å levere kvalitetsløsninger som gjør en forskjell.

Mer kvalitetstid med pasientene

På Finstadtunet og Kantarellen sykehjem har vaskerutinene endret seg etter at de introduserte en vaskevott som har gjort den daglige kroppsvasken mer effektiv, uten at det går utover kvaliteten. Hverdagen har blitt lettere for bådfe pleierne og pasientene. 

TENA eksempler

Situasjon

Det er ikke ofte det kommer nye produkter som revolusjonerer rutinene på et sykehjem. Men nå har det kommet noe så enkelt som våtservietter formet som en vott. Den er tykkere enn en vanlig våtserviett og man trer den over hånden før man vasker kroppen. Klutene er ferdig fuktet og inneholder pleiende elementer som er gode mot huden. Tena Wet Wash Glove kommer i smarte pakninger som holder på fuktigheten. Hver pakke skal holde til to kroppsvask.

På Finstadtunet har de vært veldig fornøyde etter at de introduserte vaskevotten. – Vi hadde en testperiode i februar hvor vi testet vottene ut på 15 pasienter i seks uker. Etter endt periode var vi så fornøyde at vi innførte det på hele huset, sier Nina Didriksen som er fagsykepleier på Finstadtunet Sykehjem.  Det å føle seg ren og ha god hygiene er essensielt for å ivareta verdigheten til pasientene.  Allikevel er det den daglige kontakten, omsorgen og samtalene med pasientene som er det aller viktigste. Derfor er det ønskelig at rutinene blir mer effektive så tiden kan bli brukt på mer positive aktiviteter sammen.

Votten er uten såpe, alkohol og parabener og innsatt med lotion og kan også brukes i intimsoner. Votten vasker godt og erstatter det tradisjonelle vaskefatet med såpe, vann og klut. Tena Wet Wash Glove er ikke ment som i stedet for dusj eller bad, men for den daglige vasken av kroppen som en del av hverdagshygienen på sykehjem.

Fordeler for pasientene/beboerne er:

  •         Skånsom, hygienisk vask av kroppen
  •         Mer komfortabel og mindre forstyrrende 
  •         Mildere mot huden enn såpe og vann
  •         Mer hygienisk enn bruk av vaskevannsfat
  •         Mer tid til andre hyggelige aktiviteter
  •         Enklere å bidra selv

En ny mer effektiv hverdag

En tradisjonell vaskerutine går ut på å finne vaskefat, tappe vann, blande i litt såpe og bære til pasienten. Deretter bruker man en klut eller to på å vaske, mens man skyller kluten i vaskefatet. Man må kanskje skifte vann og kluter underveis. Deretter skal vannet slås ut, og kluter og håndklær må vaskes. Det er altså mange steg, noe som kan være fysisk krevende for pleieren.  Med Tena Wet Wash Glove har du ett enkelt steg. Den er ferdig fuktet og klar til bruk rett fra pakken. Om du vil kan den varmes opp i en mikrobølgeovn for å bli god og varm for pasienten. 

Gro Østmo Granhol som er fagutvikler på Finstadtundet sykehjem kan fortelle om fornøyde ansatte. – I starten var vi litt skeptiske, men tilbakemeldingene er kun positive. Spesielt fordi det frigir tid til mer verdifullt samvær, sier Gro. Det er spesielt fire område de ansatte trekker frem: 

  •     Forenkler daglige vaskerutiner
  •     Frigjør tid til andre aktiviteter
  •     Bidrar til god hudstatus for pasientene
  •     Mindre belastende arbeidsstillinger 

- I tillegg har vi betydelig mindre innkjøp av såper, kluter, salver, kremer og sårutstyr. Det gjør en hektisk hverdag mye enklere, forteller fagutvikleren på Finstadtunet. Også på Kantarellen har de merket at innkjøpene har gått betraktelig ned. – Før kjøpte vi nye kluter annenhver måned, mens nå har vi ikke kjøpt siden starten av året. I tillegg slipper vi å vaske kluter hele tiden. Det gir en miljøeffekt, sier sykepleier.  

På Finstadtunet har de gått helt over til Tena Wet Wash Glove på den daglige vasken. I en tid der den eldre befolkningen øker og behovet for pleiere og effektivisering betyr mye, er slike produkter veldig velkomne.  – Det handler om verdighet. Tena Wet Wash Glove har kommet for å bli, oppsummerer hun.   

Forbedret kvalitet på pleien

Et sykehjem i Nederland introduserte en daglig vaskerutine uten bruk av vann med TENA Wet Wash Gloves. Dette utgjorde en stor forbedring i pleiekvaliteten for både beboere og omsorgspersoner. Les mer om TENA Wet Wash Gloves, og oppdag alle de unike fordelene ved å bruke produkter fra TENA.

Les mer om denne historien

TENA Wet Wash Glove