Praktiske tips for foreldre

Her er noen nyttige tips om hvordan du kan håndtere ditt barns urinlekkasje, som vi har samlet fra foreldre, sykepleiere og lærere.

Tips 1 – Gjør noen praktiske endringer. Plasser lakener i barnets soverom, så det er enkelt å skifte midt på natten når du er trøtt. Ha også en ekstra dyne i bakhånd.

Tips 2 – Invester i produkter som beskytter madrassen, slik som et underlag. Og sørg for at skittent sengetøy vaskes raskt. Hvis du vil vite hva som finnes kan du gå til produktoversikten.

Tips 3 – Hvis barnet ditt skal få besøk kan du sjekke at sengen er ren, slik at barnet ikke blir flau foran vennene sine. Hvis barnet er bekymret for at det skal skje et uhell foran vennene kan en beskyttende bukse, med lukthemmende egenskaper, hjelpe det til å slappe av og nyte leken fullt ut.

Tips 4 – Håndtering av overnattinger.
Invester i en sovepose som kan vaskes, og legg et TENA produkt inni (eller i pyjamasen) slik at baret kan skifte inne i posen. Så kan de la produktet ligge igjen der inne når de står opp.

Tips 5 – Håndtering av lukt.
Lukt kan vekke mistenksomhet så det er lurt å bruke egnede bind og produkter som nøytraliserer uønsket lukt.

Tips 6 – Vekk barnet ditt når du legger deg, slik at det kan gå på toalettet. Hvis de ikke klarer å holde seg hele natten vil det å etablere en slik rutine hjelpe de til å tømme blæren i løpet av tiden de sover, og gi deg litt mer søvn også.

Tips 7 – Hvis du skal til legen med barnet, ring i forveien og diskuter situasjonen. På den måten unngår du å måtte fortelle alle detaljene foran barnet og bry det unødvendig. Da kan dere tre snakke åpent og rett frem med hverandre uten å snakke over hodet på barnet.